Zona albastră



Zona Albastra - autor Andrew Gross, editura Paralela 45 aparută în 2008.

”Manualul WITSEC, agentia din cadrul Serviciilor Serifilor Federali ai Statelor Unite care administreaza Programul de Protectie a Martorilor, defineste trei stadii de urgenta, dintre care cel de-al treilea este "Zona albastra" - cel mai de temut stadiu, cand exista suspiciunea ca noua identitate a unei persoane protejate a fost descoperita sau facuta publica. Atunci cand nu se stie unde se afla persoana respectiva, cand contactul cu agentulsau de legatura a fost intrerupt sau s-a sustras din proprie initiativa conditiilor de siguranta ale programului. Cand nu se cunoaste la nivel oficial daca persoana in cauza mai traieste sau nu..”
Am citit cartea de 2 saptamani. Am uitat toate personajele. Am ramas doar cu o impresie. Imaginea unei fete  care se zbate în incertitudine. Cine e prieten cine dusman? In cine sa aiba incredere, cui sa se adreseze?

Katherine Raab este o studentă la medicină care urmărește să-și ia diploma de masterat. Viața ei nu este foarte palpitantă. Tatăl ei, Ben, este un afacerist cunoscut în comerțul aurului....
Dar tatal ei nu este tatal ei, iubitul ei nu este cine pretinde ca ar fi. Comploturi mafiote ,  carteluri columbiene incearca sa sparga Programul de Protectie a Martorilor. Cine trebuie protejata- familia creata prin casatorie  sau familia  in care legatura de sange pretinde  sacrificii.

Avem de a face cu o carte buna de citit in verile calduroase, la soare sau la umbra dupa gust, mult suspans, deznodamant neasteptat....

Comentarii